stickyimage

To jest przykładowe powiadomienie, można tutaj coś zareklamować, pokazać, itp.

Czytaj więcej Zamknij
http://businessnow.pl/pliki/2017/10/V-Kongres-NG-banner_poprawiony.jpg

Festiwal Zup Świata w Warszawie od 22.09 do 01.10.2017 r.

22 września 2017 r. w Warszawie wystartuje Festiwal Zup Świata, impreza promująca zdrowy styl życia, szacunek do natury i ekologię, ale przede wszystkim powrót do ponadczasowych tradycji kulinarnych. Goście będą mogli posmakować około 100 zup z różnych zakątków świata!

Co było pierwsze, garnek, czy zupa? Może to się wydawać dziwne, a jednak pierwsza była zupa! Już Neandertalczycy jadali zupy. Wykopywali w ziemi dołek, wykładali zwierzęcą skórą , wlewali do wnętrza wodę i dodawali składniki. Potem umieszczali w środku rozgrzane przez ogień kamienie. Wynalezienie zupy było ważnym przełomem technologicznym, ponieważ można było ugotować ją z gorszej jakości lub bardzo twardych produktów takich jak nasiona czy fasola. Dawało też szanse na przeżycie osobnikom pozbawionym uzębienia, co w tamtych czasach było dość powszechnym zjawiskiem.

Pierwszy dzień astronomicznej jesieni ma szansę przejść do historii jako wielkie międzynarodowe święto smaków i zdrowia. 22 września br. w Warszawie wystartuje Festiwal Zup Świata, impreza promująca zdrowy styl życia, szacunek do natury i ekologię, ale przede wszystkim powrót do ponadczasowych tradycji kulinarnych.

Goście będą mogli posmakować około 100 zup z różnych zakątków świata!

Image
Modne ostatnio powiedzonko „a co ja, pomidorowa jestem, żeby mnie wszyscy lubili?” ma w sobie wiele prawdy. Zupa pomidorowa to danie lubiane chyba przez wszystkich. Ale nie tylko pomidorowa.

Pierwsze danie? A może pierwsza dama… obiadu?

Nie tylko dzieci zajadają się zupami z wielką przyjemnością, chociaż to właśnie dzieciom najczęściej są podawane. Dlaczego? Bo zupa jest łatwa w przygotowaniu, bardzo zdrowa i pożywna, jednak pod kilkoma warunkami. Przede wszystkim zupę gotujmy sami, ze świeżych składników, ewentualnie z mrożonek. Wszelkie gotowe produkty w proszku nafaszerowane są chemicznymi „ulepszaczami”, ukrytym cukrem, nadmiarem soli i barwnikami. Niestety dotyczy to także popularnych kostek rosołowych. Dlatego tak ważna jest świadomość żywieniowa i edukacja już od najmłodszych lat.

Festiwal Zup Świata będzie wydarzeniem wyjątkowym pod każdym względem, nie tylko kulinarnym. Warsztaty, spotkania ze specjalistami, pokazy kulinarne, degustacje i konkursy z nagrodami, to tylko niektóre z atrakcji, jakie czekać będą na gości, podczas 10 dni trwania festiwalu.

Więcej informacji pod adresem: http://festiwalzup.pl

1 miesiąc temu przez w Najlepszy Dla Zdrowia. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał RSS. Zostaw odpowiedź, lub trackback ze swojej własnej strony.

Zostaw odpowiedź

Wymagane